Cremă de branză cu dovleac

Printeaza

O reteta delicioasa de crema de branza cu: castraveti, brnza de vaci, branza telemea, ciuperci, morcov, usturoi, dovleac, scortisoara, gelatina, marar, sare, piper.

Ingrediente:

  • 3 castraveţi verzi
  • 300 g brânză de vaci
  • 100 g brânză telemea
  • 100 g ciuperci
  • un morcov
  • 4 căţei de usturoi
  • 4 felii dovleac pentru plăcintă
  • pudră de scorţişoară
  • 10 g gelatină alimentară
  • o legătură de mărar
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Ciupercile se spală, se toacă mărunt şj se pun într-un bol. Castraveţii verzi se spală, se curăţă de coajă, se dau pe răzătoarea cu ochiuri mici şi se presează cu o lingură ca să elimine sucul.

Morcovul se curăţă de coajă, se spală, se dă pe răzătoarea cu ochiuri mici şi se pune într-un bol împreună cu usturoiul tocat mărunt.

Gelatina se înmoaie în puţină apă, se dizolvă la bain-marie şi se lasă să se răcească. Intr-un bol mai mare se pun ciupercile scurse de suc, castraveţii, morcovul şi usturoiul.Se adaugă brânza telemea şi brânza de vaci, mărarul tocat, sare şi piper. Se toarnă gelatina, se mixează totul, se pune compoziţie în boluri tapetate cu folie alimen­tară şi se introduc la rece.

Dovleacul se presară cu scor­ţişoară, se pune într-o tavă cu două căni de apă şi se coace până se înmoaie.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.