Crap in sos de roşii cu caşcaval

Printeaza

O reteta de crap in sos de rosii cu cascaval din: crap, vin indulcit, ulei, otet, rosii, smantana, cascaval, unt, ceapa, foi de dafin, sare si piper.

Ingrediente:Crap in sos de roşii cu caşcaval

  • 1 crap (circa 2kg)
  • 100 ml vin îndulcit cu puţin zahăr
  • 1 pahar ulei
  • 2 linguri oţet
  • 1 kg roşii
  • 1 pahar smântână
  • 200 g caşcaval
  • 50 g unt
  • 1 ceapă
  • 2 foi de dafin
  • sare
  • piper

 

 

Mod de preparare:

Tăiaţi peştele curăţat şi spălat în bucăţi potrivite (puteţi să-l lăsaţi şi întreg) şi lăsaţi-le 1/2 oră presă­rate cu sare. Spălaţi-le din nou şi scurgeţi-le apoi de apă.

Puneţi bucăţile de peşte într-o tavă adâncă, îm­preună cu roşiile tăiate în felii, ceapa tocată peştişori, untul, uleiul, vinul, oţetul, sarea, piperul, foile de dafin, 100g caşcaval ras. Puneţi tava în cuptorul încins, la foc potrivit până când când peştele este bine pătruns şi frumos rumenit.

Puneţi deasupra smântână şi restul de caşcaval, dat pe răzătoarea mare şi mai puneţi tava la cuptor 4-5 minute, la foc mare.

Crap în sos de roşii cu caşcaval

Crap in sos de roşii cu caşcaval

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.