Cozonac impletit (varianta)

Printeaza

Cozonac impletit din: faina, oua, lapte, unt, sare, drojdie, coaja de lamaie si portocala, zahar vanilat, ulei, nuci cacao, esenta de rom.

Ingrediente:Cozonac impletit

  • un kg făină
  • 4 ouă
  • 500 ml lapte
  • 250 g unt
  • un praf sare
  • 50 g drojdie
  • coajă de lămâie şi de portocală
  • 1-2 pliculeţe zahăr vanilat
  • 30 ml ulei de floarea-soarelui

Pentru umplutură:

  • 500 g nuci
  • 14 linguri zahăr tos
  • 3 linguri cacao
  • o esenţă de rom
  • 250 g zahăr

 

Mod de preparare:

După ce s-a cernut făina, se prepară maiaua din zahăr, drojdie şi lapte. Se acoperă cu un prosop şi se lasă lângă o sursă de căldură.

In bolul cu făina cernută, se pun restul ingredientelor şi se frământă cu uleiul călduţ până când coca se dezlipeşte de pe mâini.

Se mai lasă la dospit şi se acoperă cu un şervet.

In timpul acesta, se prepară umplutura. Se curăţă nucile, se rumenesc la cuptor şi apoi se macină. în bolul cu nucile, se adaugă coaja de lămâie şi de portocală, zahărul vanilat, cacaua şi 2-3 linguri de lapte călduţ.

După ce a crescut bine aluatul, se întinde, se împarte si se umple cu compoziţia de nucă. Se rulează şi apoi se împleteşte.

Se unge cozonacul cu ou bătut şi se bagă în cuptorul cald. Se lasă la o temperatură potrivită şi se serveşte atât cald, cât şi rece.

 

Cozonac impletit

Cozonac impletit

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.