Cozonac impletit

Printeaza

Cozonac impletit din: faina, zahar, sare, lapte, unt, oua, drojdie, seminte de mac, stafide, nuca si gem de caise.

 

Ingrediente:Cozonac_impletit

Pentru aluat:

  • 300 g făină
  • 25 g zahăr plus o linguriţă
  • 1/2 linguriţă sare
  • 100 ml lapte
  • 55 g unt
  • un ou
  • 13 g drojdie proaspătă

Pentru umplutură:

  • 250 g seminţe de mac
  • 50 g stafide aurii
  • 50 g nucă măcinată
  • 4-5 linguri gem de caise

Pentru uns:

  • un ou

 

Mod de preparare:

Pentru aluat, se amestecă făina cu zahărul si sarea si se lasă deoparte. Jumătate din cantitatea de lapte se încălzeşte, se pune untul, se amestecă pentru a-l topi, apoi se adaugă drojdia fărâmiţată si linguriţa de zahăr. Se amestecă si se lasă 5 minute deoparte.

In făină se pune apoi amestecul cu drojdie, laptele rămas si oul bătut. Se amestecă si se transferă pe masa de lucru. Se frământă 15 minute şi apoi aluatul se lasă 2 ore într-un vas să crească, acoperit cu un şervet.

Intre timp, macul uşor râşnit se amestecă cu nuca, gemul si stafidele. Aluatul crescut se pune pe masă, se frământă 5 minute pentru a elimina aerul, se împarte în două bucăţi care se întind şi se ung cu umplutura.

Se împletesc cele două rulouri, se fac mici tăieturi la suprafaţă si se aşază în tava de copt tapetată cu hârtie.

Se mai lasă 10 minute la crescut, se unge cu oul bătut si apoi se coace aproximativ 40 de minute.

 

Cozonac impletit

Cozonac_impletit

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.