Covrigi cu sirop de lamaie
PrinteazaCovrigi cu sirop de lamaie din: faina, sare, iaurt, colorant galben, unt topit, zahar pudra, ulei, zeama de la o lămâie, apa, zahar.
- 450 g făină
- un praf de sare
- 300 g iaurt
- 1 linguriţă colorant galben
- 1 linguriţă unt topit
- 2 linguri zahăr pudră
- 500 ml ulei
Pentru sirop:
- 250 g zahăr
- 100 ml apă
- zeama de la o lămâie
Mod de preparare:
Amesteci iaurtul cu făina, untul, zahărul pudră, colorantul şi sarea, până obţii un aluat mai gros decât cel de clătite. Il ţii la rece două ore. Intr-o tigaie pui uleiul şi îl laşi să se încălzească.
Scoţi compoziţia de la frigider şi o pui într-un poş. Când vezi că s-a încins uleiul, începi să faci covrigi, direct în tigaie. Ii laşi să se rumenească frumos pe ambele părţi şi îi scoţi pe o farfurie acoperită cu şervete de bucătărie, li laşi să absoarbă surplusul de ulei.
Pentru sirop, pui zahărul cu apă într-un ibric pe foc şi laşi să fiarfeă până vei obţine un sirop gros ca mierea, iar la final adaugi zeama de lămâie.
După ce surplusul de ulei s-a tras, iei fiecare covrigei şi îl treci prin siropul răcit, după care îi poţi servi.
Pofta buna!