Compot traditional

Printeaza

 Compot traditional

Ingrediente:Compot traditional

  • 50 g de prune uscate fără sâmburi
  • 3 portocale netratate
  • 4 caise
  • 2 piersici galbene
  • 200 g de stafide negre
  • 200 g de stafide albe
  • 10 cl de vin dulce (monbazillac)
  • 40 g de fructoză
  • 1/2 lingură de scorţişoară
  • 35 g de iaurt grec natur
  • 40 g de fistic tocat (pentru decor)

 

Mod de preparare:

Inmuiaţi prunele într-un bol cu apă timp de cel puţin o oră. Scurgeţi-le. Cu un cuţit pentru curăţat, desprindeţi bucăţi subţiri de coajă de portocală. Decojiţi apoi portocala şi scoateţi miezul, înlăturând toată pieliţa. Scoateţi sucul din alte două portocale.

Spălaţi caisele. Tăiaţi-le în două şi scoateţi sâmburii. Puneţi piersicile în apă clocotită preţ de câteva secunde. Decojiţi-le, scoateţi sâmburii şi tăiaţi-le în felii. Clătiţi stafidele şi uscaţi-le.

Intr-o cratiţă, puneţi piersicile, caisele, stafidele, prunele şi miezul de portocală. Adăugaţi sucul de portocale, vinul dulce, fructoză şi scorţişoara. Daţi în clocot, apoi acoperiţi şi lăsaţi să fiarbă înăbuşit 5 minute.

Scoateţi toate fructele cu o spumieră şi lăsaţi sucul să scadă până când ajunge un sirop. într-un bol, amestecaţi siropul şi iaurtul. Repartizaţi compotul în patru farfurii adânci. Acoperiţi cu iaurt. Decoraţi cu coaja de portocală şi fisticul tocat.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.