Cod impachetat

Printeaza

Cod impachetat din: fileuri de cod, prosciutto, ulei de masline, zeama de lamaie, busuioc verde, ulei, sifon, zeama de lamaie, boabe de piper rosu, sare.

Ingrediente:Cod_impachetat

  • 4 fileuri de cod (sau alt peste cu oase putine)
  • 150 g felii subtiri de prosciutto, jambon sau bacon
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • frunze de busuioc verde

pentru sos:

  • 100 ml ulei
  • 150 ml sifon
  • zeama unei lamai
  • 1 lingurita boabe de piper rosu
  • sare

 

Mod de preparare:

Ungi fileurile de peşte cu ulei, ataşezi câte două frunze de busuioc, apoi înfăşori fieca¬re fileu de peşte în felii subţiri de prosciutto, jambon sau de bacon şi le aşezi într-o formă termorezistentă unsă cu puţin ulei.

Stropeşti fileurile cu zeamă de lămâie, acoperi cu folie de aluminiu şi introduci forma în cuptorul bine încins pentru circa 15-20 de minute. Scoţi folia de aluminiu şi mai laşi peştele 5-6 minute, să se rumenească frumos deasupra.

Pentru sos, torni sifonul în mixer, adaugi uleiul, sare, după gust, zeama de lămâie, boabele de piper roşu şi amesteci până capătă aspect de sos. Aşezi fileurile de peşte pe platoul de servit, pe un pat de frunze verzi de praz (sau bambus), pentru decor. Asezonezi cu sosul de lămâie şi serveşti.

Cod impachetat

Cod_impachetat

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Se poate folosi orice peste

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.