Ciulama de burta cu garnitura de mamaliguta

Printeaza

Ciulama de burta cu garnitura de mamaliguta din: burta, unt, ceapa, morcovi, faina, sare, piper, lapte si malai.

Ingrediente:Ciulama de burta cu garnitura de mamaliguta

  • 800 g muchie de burtă
  • 100 g unt
  • 1 ceapă
  • 2 morcovi
  • 200 g făină
  • sare
  • piper
  • 1/2 pahar de lapte
  • 300 g mălai

 

Mod de preparare:

Burta se freacă cu mălai, se spală in multe ape, se opăreşte, se spală din nou şi se pune la fiert în apă cu sare, ceapa, morcovii tăiaţi bucăţi mari.

In alt vas se rumeneşte făina puţin în unt şi se stinge cu zeama în care a fiert burta şi cu laptele, amestecindu-se bine pe foc să nu se lipească.

Burta se taie feliuţe care se pun în ciulama şi se mai fierbe 10-15 minute.

Se pune piper şi sare şi se serveşte cu mămăliguţă pri­pită.

 

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • ciulama de burta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.