Ciorba de dovlecel cu ceapa verde si ardei

Printeaza

Ciorba de dovlecel cu ceapa verde si ardei din: dovlecei, ceapa, ceapa verde, rosii, ardei grasi, marar verde.

Ciorba de dovlecel cu ceapa verde si ardei

Ingrediente:

  • 5 dovlecei tineri
  • 3 cepe mijlocii
  • 2-legături ceapă verde
  • 4 roşii mari
  • 2 ardei graşi
  • mărar verde

Mod de preparare:

Cureţi dovleceii de coajă, îi spelf bine, apoi îi tai cubuleţe şi îi pui la fiert în 2,5 litri de apă cu sare, timp de 15 minute.

Cureţi ceapa, o speli, după care o tai mărunt şi o adaugi în apă, când aceasta începe să’fiarbă. Decojeşti roşiile şi-le tai cubuleţe. Cureţi ardeii de seminţe şi îi tai pătrăţele, iar ceapa verde o tai inele.

După aproximativ 15 minute, din momentul în care a început să fiarbă, adaugi în supă ingre­dientele pregătite.

Când a fiert totul bine, iei vasul de pe foc, adaugi sare şi piper după gust şi presari, mărar verde tocat.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.