Ciorba de dovlecel cu bors si leustean

Printeaza

Ciorba de dovlecel cu bors si leustean din: apa, ceapa, morcov, ardei grasi, dovlecei, cartofi, sare, piper, bors, bulion, ulei, leustean.

Ingrediente:Ciorba de dovlecel cu bors si leustean

  • 3 l apă
  • 4 cepe mari
  • 1 morcov
  • 2 ardei graşi
  • 1 borcan dovlecei
  • 4 cartofi
  • sare piper
  • borş
  • 2 linguri bulion
  • 2 linguri ulei
  • leuştean

Mod de preaprare:

Toci toate legumele, pe urmă le pui la fiert (mai puţin 2 cepe) într-o oală cu 3 litri de apă. Le laşi să fiarbă 1 oră. Intr-o tigaie pui uleiul şi cele 2 cepe rămase, să se că­lească.

Când ceapa s-a călit, adaugi bulionul. După ce cior­ba a fiert tfmp de 1 oră, adaugi sarea şi piperul, apoi opreşti focul şi adaugi ceapa călită.

Dacă foloseşti borş, îl fierbi separat şi, cu 10 minute înainte să închizi focul, îl adaugi în oală.

Serveşti ciorba cu leuştean tocat fin, presărat pe deasupra în farfurie.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Imi place ciorba de dovlecel

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.