Ciorba de dovlecel cu rosii si smantana

Printeaza

Ciorba de dovlecel cu rosii si smantana din: dovlecei,  morcovi, ceapa, telina, orez, smantana sau iaurt, ulei, rosii, verdeaţă tocată (pătrunjel, ţelină, leuştean sau mărar, la alegere), sare, piper, concentrat de legume.

Ciorba de dovlecel cu rosii si smantana

Ingrediente:

  • 5 dovlecei mijlocii
  • 2 morcovi
  • 1 ceapă
  • 1 ţelină
  • 1 ceaşcă mică de orez
  • 200 g smântână sau iaurt
  • ulei
  • 1/2 kg roşii decojite
  • verdeaţă tocată (pătrunjel, ţelină, leuştean sau mărar, la alegere)
  • sare
  • piper
  • concentrat de legume

Mod de preparare:

Cureţi legumele, le tai cuburi mici şi le pui la fiert în apă cu sare şi puţin con­centrat de legume. Laşi să fiarbă 20 de minute, adaugi apoi dovleceii tăiaţi cuburi şi orezul spălat.

Laşi din nou să fiarbă la foc mic, apoi adaugi roşiile tăiate felii subţiri şi condimentezi, după gust, cu sare şi piper.

Stingi focul, dregi ciorba cu iaurt sau smântână, iar când serveşti ciorba cal­dă, presari pe deasupra verdeaţă tocată fin.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.