Ciorba de dovlecel cu fasole verde si rosii
PrinteazaCiorba de dovlecel cu fasole verde si rosii din: dovlecei, fasole verde, morcovi, ţelină, roşii, ceapa, orez, ulei, sare, piper, marar, zeamă de lămâie, apă.
Ingrediente:
- 5 dovlecei
- 500 g fasole verde
- 2 morcovi
- 1 ţelină
- 8 roşii
- 1 ceapă
- 3 linguri de orez
- 2 linguri ulei
- sare
- piper
- 1 legătură mărar
- zeamă de lămâie, opţional
- apă
Mod de preparare:
Căleşti, în ulei încins, ceapa tăiată mărunt, ţelina şi morcovii daţi prin râzătoare. Laşi câteva minute şi torni 5 l de apă.
Ţii pe foc până când s-au înmuiat uşor rădărinoasele şi adaugi fasolea verde, curăţată şi tăiată în două. Laşi câteva minute şi adaugi dovleceii tăiaţi cuburi şi orezul spălat.
Potriveşti gustul de sare şi piper. între timp, dai roşiile prin râzătoare şi le torni în ciorbă. Laşi să fiarbă tomatele şi să se combine aromele şi stingi focul.
Presari mărarul tăiat fin. Dacă vrei ciorba mai acră, poţi adăuga zeamă de lămâie.
Ciorba de dovlecel cu fasole verde si rosii
Pofta buna!