Ciorba de dovlecel cu fasole verde si rosii

Printeaza

Ciorba de dovlecel cu fasole verde si rosii din: dovlecei, fasole verde, morcovi, ţelină, roşii, ceapa, orez, ulei, sare, piper, marar, zeamă de lămâie, apă.

Ciorba_de_dovlecel_cu_fasole_verde_si_rosii

Ingrediente:

  • 5 dovlecei
  • 500 g fasole verde
  • 2 morcovi
  • 1 ţelină
  • 8 roşii
  • 1 ceapă
  • 3 linguri de orez
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • 1 legătură mărar
  • zeamă de lămâie, opţional
  • apă

Mod de preparare:

Căleşti, în ulei încins, ceapa tăiată mărunt, ţelina şi morcovii daţi prin râzătoare. Laşi câteva minute şi torni 5 l de apă.

Ţii pe foc până când s-au înmuiat uşor rădărinoasele şi adaugi fasolea verde, curăţată şi tăiată în două. Laşi câteva minute şi adaugi dovleceii tăiaţi cuburi şi orezul spălat.

Potriveşti gustul de sare şi piper. între timp, dai roşiile prin râzătoare şi le torni în ciorbă. Laşi să fiarbă tomatele şi să se combine aromele şi stingi focul.

Presari mărarul tăiat fin. Dacă vrei ciorba mai acră, poţi adăuga zeamă de lămâie.

Ciorba de dovlecel cu fasole verde si rosii

Ciorba_de_dovlecel_cu_fasole_verde_si_rosii

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.