Ciorba de pastai acrita cu agurida si prune verzi
PrinteazaO reteta de ciorba de pastai galbene, agurida, prune verzi, cartofi, ceapa verde, morcovi, marar si leustean.
- 3-4 cartofi
- 300 g păstăi galbene
- 1 legătură ceapă verde
- 3 morcovi
- 1 mână de aguridă (struguri necopţi)
- 5-6 prune verzi
- 1 legătură mărar
- 1 legătură leuştean
- sare
- piper
Mod de preparare:
Cureţi cartofii, ceapa verde şi morcovii, le tai după cum îţi place şi le pui la fiert în apă cu un praf de sare. Cureţi şi speli păstăile, le tai bucăţi şi le adaugi în oală când zeama clocoteşte.
In acest timp, fierbi agurida şi prunele în vase separate cu apă cât să le acopere. După ce au fiert, le treci prin sită şi cu zeama obţinută acreşti ciorba.
Potriveşti de sare şi piper şi presari verdeaţa tocată.
Ciorba de pastai acrita cu agurida si prune verzi
Pofta buna!
O sa incerc si eu ciorba de pastai