Chiftelute de porc cu hribi

Printeaza

Chiftelute de porc cu hribi din: carne de porc, hribi, ceapa, chifle, cartofi, usturoi, ulei, patrunjel, marar, sare, piper, cimbru, boia.

Ingrediente:Chiftelute de porc cu hribi

  • 1 kg carne slabă de porc
  • 400 g hribi congelaţi
  • 2 cepe mari
  • 2 chifle
  • 2 cartofi
  • 3 ouă
  • 1 căpăţână de usturoi
  • 200 ml ulei
  • 1 legătură pătrunjel
  • 1 legătură mărar
  • sare
  • piper măcinat
  • cimbru uscat mărunţit
  • boia dulce

 

Mod de preparare:

Cureţi ceapa, o tai mărunt şi o căleşti în puţin ulei. Când ceapa şi-a schimbat culoarea, adaugi ciupercile congelate, tăiate mărunt, puţină sare şi piper după gust.

Laşi pe foc până scad, amestecând din când în când. Presari boia şi cimbru uscat din belşug, omogenizezi şi păstrezi compoziţia la rece.

Dai carnea prin maşina de tocat. Mărunţeşti chiflele sau le tai în felii şi le înmoi în apă rece.

Cureţi usturoiul şi îl zdrobeşti. Il freci cu o linguriţă rasă de sare şi 3 linguri de ulei, până obţii o maioneză consistentă.

Speli verdeaţa şi o toci mărunt. Cureţi cartofii, îi speli şi îi dai pe răzătoarea fină.

In carnea tocată, încorporezi cartofii şi pâinea bine stoarsă, ceapa cu hribi căliţi, verdeaţa, ouăle şi usturoiul. Omogenizezi compoziţia şi o mai condimentezi şi sărezi, dacă este cazul.

O păstrezi la rece pentru 2 ore. Cu mâinile umede sau unse cu ulei, formezi sfere de mărimea unei caise, pe care le aplatizezi, dându-le forma de chifteluţe.

Le treci prin făină şi le prăjeşti în baie de ulei încins sau le coci la foc iute, în cuptorul cald, până se rumenesc, având grijă să le mai stropeşti, din când în când, ca să nu se usuce şi să poate fi dezlipite cu uşurinţă.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.