Chiftelute de peste cu ghimbir si curry

Printeaza

Chiftelute de peste cu ghimbir si curry din: file de somon fără piele şi oase, ghimbir, pastă de curry roşu, sos de soia, coriandru verde, ulei, lamaie, castravete, morcovi, oţet de vin alb, indulcitor.

Ingrediente:Chiftelute_de_peste_cu_ghimbir_si_curry

  • 400 g file de somon fără piele şi oase
  • 1 linguriţă ghimbir ras
  • 1 lingură pastă de curry roşu
  • 1 linguriţă sos de soia
  • 1/2 legătură coriandru verde
  • 1/2 lingură ulei
  • 1 lămâie

Pentru salată:

  • 1 castravete
  • 2 morcovi
  • 2 linguri oţet de vin alb
  • îndulcitor

Mod de preparare:

Pestele se paseaza intr-un castron cu ghimbirul, pasta de curry si spsuI de soia; se adauga 2/3 din cantitatea de ceriandru, tocat.

Cu mainile umezite, din aceasta compozitie se medeleaza chiftelute care se ung cu putin ulei. Se prajesc apoi intr-o tigaie de teflon, pana ce devin crocante, cca 4 min. pe fieca­re parte.

Se decojesc castravetele şi morcovii şi se taie fâşii cu dis­pozitivul de curăţat. Se aşază într-un castron, se toarnă oţet, se adaugă îndulcitor şi se presară restul de frunze de coriandru. Se taie lămâia felii.

Chifteluţele se servesc cu salata de legume şi se deco­rează cu felii de lămâie. Drept garnitură se poate oferi orez sau paste din făină de hrişcă, eventual şi cartofi fierţi.

Chiftelute de peste cu ghimbir si curry

Chiftelute_de_peste_cu_ghimbir_si_curry

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.