Chiftele marinate din dovlecei

Printeaza

Chiftele marinate din dovlecei din: dovlecei, cascaval, faina, pesmet, oua, marar, pasta de rosii, usturoi, foi de dafin, vin, piper, sare, uleri si patrunjel.

Ingrediente:

  •  4 dovlecei potriviti
  • 100 g cascaval
  • 3 linguri cu faina
  • 2 linguri cu pesmet
  • 2 oua
  • 2 linguri cu marar verde tocat marunt
  • 400 ml pasta de rosii
  • 3-4 catei de usturoi
  • 2-3 foid e dafin
  • 1 pahar cu vin alb (sau 1 lingura cu otet)
  • piper negru bobae
  • piper negru proaspat macinat
  • sare
  • ulei pentru prajit
  • patrunjel verde pentru decor

 

Mod de preparare:

Curata dovleceii si da-i pe razatoarea mare, presara-i cu sare si lasa-i cinci minute. Stoarce-i de apa si amesteca-i cu cascavalul ras, ouale si faina. Adauga mararul si pesmetul, potriveste de sare si piper. Amesteca din nou si formeaza chiftele mai maricele.

Prajeste chiftelele in baie de ulei incins cate doua minute pe fiecare parte sau pana se auresc frumos. Scoate-le pe hartie absorbanta.Intre timp pune pe foc o cratita mai maricica, in care torni pasta de torii, o lingura cu ulei, vinul, piper boabe si foia de dafin.

Lasi sa clocoteasca, apoi adaugi chiftelele. mai lasi impreuna zece minute, la foc mic. Servesti cu patrunjel verde tocat.

Chiftele marinate din dovlecei

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Am facut si eu chiftelute marinate, mi-au iesit super

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.