Chec cu somon afumat

Printeaza

Chec cu somon afumat din: oua, faina, praf de copt, sare, piper negru, smantana acra, ulei de floarea soarelui, ulei de nuca, somon afumat, cascaval, marar, parmezan, unt si faina.

Ingrediente:Chec_cu_somon_afumat

  • 6 oua
  • 360 g faina alba
  • 1 pliculet praf de copt
  • 1 lingurita sare
  • 1/2 lingurita piper negru macinat
  • 200 g smantana acra
  • 12 linguri ulei floarea soarelui + 4 linguri ulei de nuca
  • 200 g somon afumat
  • 150 g cascaval razuit (poate fi afumat)
  • 1/2 legatura marar
  • 1 lingura cu varf parmezan razuit
  • 1 cub unt + 2 linguri faina (pentru uns si tapetat tava)

 

Mod de preparare:

Baţi bine ouăle cu mixerul până devin spumoase (circa 2 minu­te). Adaugi făina, s#ea, piperul şi praful de copt (cernute împreună în prealabil) şi continui să mixezi 30 de secunde. Adaugi smântâ­nă şi uleiul şi mixezi iar 1 minut. Adaugi somonul tăiat cubuleţe, caşcavalul răzuit şi mărarul to­cat, de data asta amestecând cu lingura. Ungi cu unt o tavă de chec şi o tapetezi cu făina.

Torni aluatul în tavă şi nivelezi. Presari deasupra parmezanul. Dai tava la cuptor la 180 de grade Celsius pentru circa 1 oră, dar faci un test cu scobitoarea pentru siguranţă. Laşi checul să se răcească şi apoi îl scoţi din tavă.

Chec cu somon afumat

Chec_cu_somon_afumat

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.