Budinca de cartofi

Printeaza

O reteta de budinca de cartofi din: cartofi, branza, gulii, usturoi, unt, pesmet, lapte, smantana, sare, piper si nucsoara.

Ingrediente:Budinca de cartofi

  • 4 cartofi medii
  • 100 g branza maruntita
  • 2 gulii
  • 3-4 catei de usturoi
  • 2 linguri cu unt
  • 50 g pesmet
  • 150 ml lapte
  • 150 g smantana
  • sare
  • piper
  • nucsoara

 

Mod de preparare:

Fierbe pentru 7-8 minute guliile şi cartofii întregi, curătati de coaja, in apa cu sare. Dupa ce s-au scurs si racorit, taie-i in felii groase de 1 cm. Intr-un castron, pune smântână cu laptele, us­turoiul pisat mărunt şi trei linguri cu brânză sfărâmată. Amestecă uşor şi potriveşte gustul de sare, piper şi nucşoară.

Unge o tavă cu unt şi tapeteaz-o cu pesmet pe fund şi pe pereţi. Aşază un strat de rondele de cartofi şi gulii. Acoperă cu amestecul de smântână, pune restul de legume şi adaugă restul de smântână.

Dă la cuptorul încins pentru 30 de minute. Lasâ budinca de cartofi să se răcorească un sfert de oră şi serveşte-o cu verdeaţă proaspătă tocată mărunt.

Budinca de cartofi

Budinca de cartofi

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.