Pommes Anna

Printeaza

Pommes Anna

Pommes AnnaInventată la curtea lui Napoleon III, în onoarea unei femei frumoase, pommes Anna este o budincă preparată din unt topit şi cartofi, cu o crustă crocantă şi cu un miez moale şi bogat.

Este important să folosiţi o cratiţâ grea. în general, se calculează câte o lingură de unt pentru fiecare cartof. Reţeta clasică presupune folosirea untului limpezit.

Pentru prepararea acestei mâncări simple, cartofii se curăţă de coajă, se spală, se taie felii subţiri si se păstrează în apă rece. înainte de a fi gătite, feliile de cartof sunt uscate cu hârtie de bucătărie, apoi se aranjează cu grijă într-o cratiţâ unsă cu unt, împreună cu condimentelle, în şase straturi. Pentru ca „budinca” să fie compactă, se presează cu ajutorul unei tigăi sau farfurii grele, înainte de a se coace.

Servit rece, tăiat felii, acest fel de mâncare; fin reprezintă o garnitură delicioasă.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.