Oua Mornay

Printeaza

Oua Mornay

Oua MornayIn familia sosurilor franţuzeşti clasice, sosul Mornay poate fi considerat urmaşul direct al sosului Bechamel. Sosul Mornay se prepară la început ca un sos Bechamel – un rântaş din unt topit şi făină, stins cu lapte. Sosul poate fi îmbogăţit cu un gălbenuş de ou şi aromat cu arpagic, puţin muştar sau nucşoară. După ce se îngroaşă, se adaugă brânză rasă, care se topeşte în sos.

De regulă, se pune brânză Gruyere sau parmezan, însă brânza Cheddar albă sau Emmenthaler merg la fel de bine.

La un sos atât de simplu, sunt esenţiale calitatea ingredientelor şi acurateţea metodei de gătit. Dacă singurul dumneavoastră contact cu ouăle Mornay se reduce la ora de gătit din şcoală, este recomandabil să încercaţi o nouă abordare a acestui fel de mâncare.

Ouăle fierte tari, se taie în două, se acoperă cu sos, se pudrează apoi cu o brânză rasă şi se dau la cuptor, până ce sosul începe să se rumenească şi să facă băşici, iar la sfârşit să fie acoperit de o crustă subţire.

Data viitoare, când veţi pregăti micul dejun, v-aţi putea surprinde familia, servind ouă Mornay.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.