Reteta zilei: Budinca de cartofi

Printeaza

Budinca de cartofi din: cartofi, lapte, unt, patrunjel, tarhon, faina, ou, lapte, ulei, sare, piper.

Cartofii sunt o sursă bună de vitamina C, vitamina B6, potasiu, fier și fibre alimentare. De asemenea, conțin cantități semnificative de magneziu, fosfor, cupru și niacină.

 

 

Budinca de cartofi

Ingrediente: 

  • 275gr cartofi
  • lapte si unt, pentru piure
  • 1 lingura patrunjel, tocat
  • 1 lingura tarhon, tocat
  • 75gr faina
  • 1 ou
  • 120ml lapte
  • ulei
  • sare si piper

 

 

Mod de preparare:

Curatati si taiati cartofii cuburi. Fierbeti in apa clocotita aproximativ 15-20 de minute.

Scurgeti si pasati, amestecati cu unt si lapte pana se omogenizeaza.

Adaugati patrunjel si tarhon si asezonati cu sare si piper. Omogenizati.

Budinca de cartofi
Preincalziti cuptorul la 200C.

La blender amestecati faina, oul, laptele si un varf de cutit de sare.

Ungeti 6 vase termorezistente cu ulei. dati la cuptor 2-3 minute, sa se incalzeasca.

Umpleti fiecare vas cu cate o lingura din amestecul de ou, apoi adaugati piure.

Budinca de cartofi
Dati la cuptor 15-20 de minute.

Scoateti din vase si serviti budinca imediat.

Budinca de cartofi

Budinca de cartofi

Budinca de cartofi

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 


poate iti place si:

Budinca de telemea cu ardei

Budinca de branza si cartofi

Budinca de branza si cartofi din: cartofi, telemea de vaca, cascaval, oua, smantana, pesmet, marar, sare. Ingrediente: 500 g cartofi 200 g telemea de vaca 100 g cascaval 4 oua 100 ml smantana 2 linguri pesmet 1 leg marar sare   Mod de preparare: Cartofii se spală şi se pun la fiert, în coajă, în […]

 

Friptura de vita si budinca de cartofi prajiti

Friptura de vita si budinca de cartofi prajiti

Friptură de vita si budinca de cartofi prajiti din: antricoate de vita, unt, patrunjel, sare, piper, cimbru, maduva, ou, varza de Bruxelles, cartofi, ceapă, costiţă, sos alb, morcovi, pesmet. Ingrediente: 1,5 kg antricoate de vita 100 g unt pătrunjel verde sare piper cimbru 50 g de măduvă 1 ou 500 g varză de Bruxelles 400 […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.