Budinca de cartofi cu carne de curcan

Printeaza

Budinca de cartofi cu carne de curcan din: cartofi, carne de curcan, ulei, busuioc, sare, piper, usturoi, iaurt, lamaie, patrunjel, cascaval.

Ingrediente:Budinca_de_cartofi_cu_carne_de_curcan

  • 1 kg cartofi noi
  • 1 kg carne curcan dezosată
  • ulei
  • busuioc
  • sare
  • piper

Pentru sos:

  • 5 căţei usturoi
  • 2 linguri ulei
  • 400 g iaurt cremos
  • 1 linguriţă zeamă de lămâie
  • 1 legătură pătrunjel
  • sare
  • piper
  • 200 g caşcaval răzuit

 

Mod de preparare:

Scurgi iaurtul de zer. Speli bine cartofii şi îi fierbi în coajă, în apă cu sare. Ii laşi la scurs.

Zdrobeşti usturoiul, torni ulei în fir subţire şi la fel procedezi şi cu zeama de lămâie. Incorporezi iaurtul şi amesteci până când sosul devine cremos. Potriveşti de sare şi piper şi adaugi verdeaţa şi caşcavalul.

Ungi cu puţin ulei o formă termo-rezistentă în care aşezi carnea de curcan dată cu sare şi piper. Acoperi tava cu folie şi laşi aproximativ o oră, apoi scoţi folia.

Torni sosul de iaurt cât să acoperi carnea. Dai cartofii printr-un amestec de ulei cu sare şi piper, după gust, şi îi aşezi în tavă. Dai la cuptor până când carnea este bine făcută, iar cartofii se rumenesc.

Serveşti mâncarea caldă, decorată cu frunze de busuioc.

Budinca de cartofi cu carne de curcan

Budinca_de_cartofi_cu_carne_de_curcan

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.