Briose cu glazura de ciocolata

Printeaza

Briose cu glazura de ciocolata din: faina, zahar, unt, ulei, lapte, oua, sare, praf de copt, ciocolata, nuca de cocos, rom, fructe, compot de ananas.

Ingrediente:Briose cu glazura de ciocolata

  • 550 g făină
  • 150 g zahăr
  • 135 g unt
  • 75 ml ulei
  • 150 ml lapte
  • 3 ouă
  • sare
  • praf de copt
  • 100 g ciocolată albă
  • 100 g ciocolată neagră
  • 30 g nucă de cocos
  • rom
  • zahăr vanilinat
  • decor de zahăr colorat
  • fructe confiate
  • compot de ananas

 

Mod de preparare:

Intr-un castron se amestecă făina cu un pratf de sare, o ju­mătate de pliculeţ cu praf de copt, zahărultos şi zahărtul vanilinat.

într-un vas sepiarat se ames­tecă 125 g unt itopit şi răcit cu uleiul de măsline, leaptele şi ouăle. Se mixează până icând rezultă o compoziţie omogernă, se adaugă amestecul de ingrediente uscate şi se mixează încă o cdată.

Ciocolata albă se rupe în bucăţele şi se adaugă la com­poziţie, împreună cu nuca de cocos. Se ung forme de brioşe cu ulei, se toarnă compoziţie şi se introduc formele în cuptor. Se coc 25-35 de minute la foc mediu, se scot şi se lasă să se răcească.

Intr-un ibric se face o glazură din ciocolata neagră tăiată bucăţi, o lingură de rom şi restul de unt. Se fierbe timp de cinci mi­nute, se lasă puţin la răcit şi se toarnă peste brioşe. Se presa­ră decorul din zahăr şi se servesc.

In aluat se mai pot adăuga fructe confiate sau ananas din compot.

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.