Brioşe cu afine si mar

Printeaza

Brioşe cu afine si mar din: mar, suc de lamaie, afine, faina, praf de copt, bicarbonat, scortisoara, ou, zahar, ulei de floarea soarelui, zahar vanilat, lapte batut, faina, alune si unt.

Ingrediente:Briose_cu_afine_si_mar

  • 1 mar mare, acrisor
  • 1 lingura suc de lamaie
  • 200 g afine
  • 250 g faina
  • 2 1/2 lingurite praf de copt
  • 1/2 lingurita bicarbonat
  • 2 lingurite rase de scortisoara
  • 1 ou
  • 125 g zahar
  • 80 ml ulei de floarea soarelui
  • 1 plic zahar vanilat
  • 250 ml lapte batut

aluat faramitat:

  • 50 g faina
  • 30 g alune macinate
  • 75 g zahar
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • 75 g unt moale

 

Mod de preparare:

Aşezaţi hârtiile pentru brioşe în formele speciale ale tăvii. Curăţaţi mărul, în-depărtaţi-i seminţele şi daţi-l pe răzătoarea mare. Stropiţi-I imediat cu suc de lămâie. Spălaţi afinele şi scurgeţi-le. 2 Pentru aluatul fărâmiţat, frământaţi făina, alunele, zahărul, scorţişoara şi untul şi daţi-l la rece.

Preîncălziţi cuptorul la 180°C. Amestecaţi într-un castron făina, praful de copt, bicarbo­natul, scorţişoara, afinele şi mărul ras. Sepa­rat, bateţi oul. Amestecaţi-I apoi cu zahărul, uleiul, zahărul vanilinat şi laptele bătut. Faceţi o singură compoziţie din cele două.

Turnaţi aluatul în formele de brioşe, presă-raţi-l cu aluatul fărâmiţat şi daţi la cuptor 25 min. La final, presăraţi cu zahăr, pudră.

Brioşe cu afine si mar

Briose_cu_afine_si_mar

Pofta buna!

 

2 comentarii

  1. Eu nu ma prea omor dupa briose, toate mi se par fade si fara pic de compozitie buna in ele. Oriunde am mancat cate o briosa imi venea sa beau ceva dupa ea, pur si simplu nua vea textura care-mi place mie

  2. mie imi plac briosele foarte mult, astea arata foarte bine

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.