Aperitiv cu branză şi spanac

Printeaza

O reteta delicioasa de aperitiv cu: aluat, oua, telemea de oaie, spanac, smantana, sare, nuca, patrunjel.

Ingrediente:Aperitiv cu branză şi spanac

  • 500 g aluat franţuzesc
  • 5 ouă
  • 250 g telemea de oaie
  • 250 g spanac
  • 4 linguri smântână
  • sare
  • 2-3 linguri pesmet rumenit
  • 3 linguri nucă măcinată
  • un gălbenuş pentru uns
  • pătrunjel pentru ornat

Mod de preparare:

Pentru început, se scoate aluatul de la congelator şi se lasă două-trei ore să se dezgheţe treptat, la temperatura camerei.

Separat, se alege spanacul, se spală şi se opăreşte în apă cu sare. Se lasă să fiarbă aproximativ 30 de minute, apoi se scoate cu spumiera în sită să se scurgă.

Intr-un bol, se rade telemeaua de vacă şi se ames­tecă cu ouăle bătute spumă. Se adaugă smântână, nuca măcinată, spanacul tocat mărunt şi sarea. Dacă este prea moale, se întăreşte cu pesmetul rumenit.

Se încinge cuptorul şi se tapetează tava cu hârtie de copt. Se întinde aluatul si se toarnă umplutura. Se rulează şi se aşază în tavă. Se unge cu ou bătut pe toată suprafaţa şi apoi se coace la 120°C. Se serveşte ornată cu frunze de pătrunjel.

Aperitiv cu branză şi spanac

Aperitiv cu branză şi spanac

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.