Aperitiv cu spanac si branza

Printeaza

Aperitiv cu spanac si branza din: ulei de masline, spanac, ceapa verde, usturoi, sare, piper, nucsoara, branza, faina, zahar, praf de copt, bicarbonat de sodiu, sare, unt, ou, lapte batut.

Ingrediente pentru spanac:Aperitiv cu spanac si branza

  • 2 linguri de ulei de masline
  • 180 g spanac tocat
  • 1/3 ceașcă ceapa verde, tocata
  • 1 catel de usturoi, tocat
  • sare si piper, dupa gust
  • 1 vârf de cuțit de nucșoară
  • 1/3 ceasca branza maruntita

Ingrediente pentru aluat:

  • 3 cesti făină
  • 2 linguri de zahar
  • 2 1/2 lingurite praf de copt
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 3/4 linguriță sare
  • 3/4 cană unt nesărat rece, cuburi mici
  • 1 ou, bătut
  • 3/4 cană lapte bătut rece
  • 1 ou

 

Mod de preparare:

Pentru a pregati amestecul de spanac, într-o tigaie mica la foc mediu, se încălzește uleiul de măsline. Adaugati ceapa verde si usturoiul și gatiti aproximativ 3-4 minute.

Adaugati spanacul tocat bine și se amestecă pentru a se combina. Adaugati sare și piper după gust, precum și un vârf de cuțit de nucșoară. Opriti focul.

Incalziti cuptorul la 200C.

Intr-o tava de copt asezati hartie de copt. Într-un bol, amestecati împreună făină, zahăr, praf de copt, bicarbonat de sodiu și sare. Incorporati unt si amestecati cu mainile.

Într-un castron mic combinati ou și lapte bătut și bateti ușor cu o furculiță. Incorporati in amestecul de făină. Se omogenizeaza. Adaugati amestecul de spanac și brânză. Se omogenizeaza.

Intindeti si cu ajutorul unui pahar sau a unei forme rotunde decupati forme egale de aluat. Asezati pe foaia de copt si ungeti cu ou batut. Coaceți timp de 15-18 minute.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.