Alvita

Printeaza

Alvita

Ingrediente umplutura:Alvita

  • 5 albuşuri
  • 300 g miez nucă
  • 1 lingură zeamă de lămâie
  • 400 g zahăr tos
  • 300 g miere
  • 1 plic zahăr vanilat

Ingrediente foi de placinta :6-7 oua,600 g faina

Mod de preparare:

Se face de cu seară: se bat ouăle spumă, se amestecă cu lăină şi se fră­mântă până nu se mai lipeşte de mână.

Se întind 6 foi subţiri de mări­mea vasului în care vom pune alviţa, se pun în tavă şi se coc uşor douăzeci de minute, la foc mic, în cuptor, una câte una.

Miezul de nucă se încinge uşor într-o tavă, câteva minute, lără să se rumenească, apoi se freacă între mâini, să le cadă cojile se sparg în bucăţi mici într-o cratiţă de aproximativ 3 litri se bat albuşurile spumă.

Se pune mierea la foc mic, până ajunge să clocotească (atenţie să nu dea în foc) se adaugă zahărul şi zeama de lămâie, împreună şi deodată .

Vasul se aşază pe marginea plitei, şi se mai bate amestecul (cu telul) încă vreun sfert de oră, până se întăreşte se toarnă fierbinte peste spumă, amestecându-le pe foc potrivit (cu acelaşi tel în formă de pară) nebuneşte, cu toată forţa, să nu se păndă, alt sfert de orăSe ia în sfârşit de pe foc, se adaugă zahărul vanilat şi nucile, amestecându-le uşor .

Se căptuşeşte un vas cu o coală mare de hârtie pergament

Se pun 3 foi de aluat în vas este hârtie se răstoarnă umplutura fierbinte şi se nivelează .Se acoperă cu celelalte 3 foi şi se presează, să se lipească.Se înveleşte bine alviţa în foaia de pergament.

Se acoperă cu o altă tavă sau o scândură, să se preseze, şi se lasă la rece, 3-4 zile, să se-ntărească.

 

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • cum se face alvita

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.