Vinete si ardei cu orez

Printeaza

Vinete si ardei cu orez din: orez, vinete, ardei, ulei, lamaie, dafin, telina, coriandru, sare, piper, rosii.

Ingrediente:Vinete si ardei cu orez

  • 1 ceaşcă mare cu orez
  • 6 vinete mijlocii
  • 1 ardei capia
  • 3 linguri cu ulei
  • 1 lămâie
  • 1 foaie de dafin
  • 2-3 frunze de telină
  • boabe de coriandru
  • sare
  • piper
  • 2 roşii

 

Mod de preparare:

Spălaţi orezul în mai multe ape şi fierbeţi-l cu 3 măsuri de apă în care aţi adăugat ţelină, sare şi piper boabe. După 15 min, acoperiţi vasul şi stingeţi focul.

Spălaţi vinetele, tăiaţi-le în două, fierbeţi-le în apă care clocoteşte, în care aţi adăugat 1 foaie de dafin, câteva boabe de coriandru, sare şi coajă de lămâie fâşii.

După 15 min, stingeţi focul, scoateţi vinetele, aruncaţi partea cu seminţe, scurgeţi 10 min şi umpleţi partea rămasă cu orez în care aţi amestecat felii de ardei copt şi curăţat de coaja felii de roşie fară coajă, putină sare.

Ungeţi cu ulei o formă de sticlă, aşezaţi vinetei umplute cu orez, acoperiţi cu felii de roşie, deasupra lor aşezaţi felii de lămâie, puneţi 1 ceaşcă cu apă şi daţi la cuptor 30 min sau lăsaţi forma pe plită, aşezată pe o tabla să fiarbă acoperit 25 min.

Serviţi cu pâine proaspătă.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.