Musaca de vinete cu orez si smantana

Printeaza

Musaca de vinete cu orez si smantana din: vinete, rosii, ceapa, telina, smantana, faina, apa, piper, ardei gras, orez, ulei, usturoi, oua, patrunjel, sare.

Ingrediente: Musaca_de_vinete_cu_orez_si_smantana

  • 1 kg vinete
  • 300 g roşii
  • 250 g ceapă
  • 100 g ţelină
  • 200 g smântână
  • 150 g făină
  • 100 ml apă
  • piper măcinat
  • cimbru măcinat
  • piper boabe
  • 100 g ardei graşi
  • 500 g orez
  • 300 ml ulei
  • 60 g usturoi
  • 2 ouă
  • pătrunjel tocat
  • sare, după gust

Mod de preparare:

Vinetele curăţate le tai în lung, le presari cu sare şi le laşi 30 de minute. Le speli cu apă caldă şi storci uşor fiecare felie. Treci feliuţele de vinete prin făină şi le rumeneşti în ulei încins. Le aşezi pe o farfurie.

In uleiul rămas căleşti ceapa tăiată mărunt, ţelina dată prin râzătoare, ardeii tăiaţi mărunt şi orezul (fiert separat într-un clocot). Amesteci totul cu mirodenii şi verdeaţă. Compoziţia astfel obţinută o amesteci cu ouăle. Intr-o cratiţă sau vas de iena uns, pui straturi alternative de vinete şi umplutură.

Ultimul strat trebuie să fie de vinete. Deasupra torni un amestec de roşii puţin înăbuşite cu apă. Dai la cuptor circa 40 de minute. Serveşti preparatul rece, cu smântână.

Musaca de vinete cu orez si smantana

Musaca_de_vinete_cu_orez_si_smantana

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.