Vinete umplute cu pui, orez si ciuperci

Printeaza

Vinete umplute cu pui, orez si ciuperci din: vinete, piept de pui, ciuperci, morcov, ceapa, rosie, orez cu bobul lung, ou, patrunjel, sare, piper, ulei.

Ingrediente:Vinete_umplute_cu_pui_orez_si_ciuperci

  • 2 vinete potrivite
  • 200 g piept de pui
  • 2 ciuperci
  • 1 morcov
  • 1 ceapă
  • 1 roşie
  • 6 linguri orez cu bobul lung
  • 1 ou
  • pătrunjel
  • sare
  • piper
  • 1 lingură ulei

Mod de preparare:

Vinetele se spală, se taie în jumătate pe orizontală şi li se scoa­te miezul cu o lingură. „Bărcuţele” de vine­te obţinute se opăresc în apă clocotită cu sare timp de 5 minute, după care se pun la scurs. Ceapa curăţată se taie mărunt şi se căleşte în ulei.

Se adaugă pe rând mor­covul ras, ciupercile tocate mărunt, carnea tăiată bucăţele, miezul de vinete tocat şi ore­zul fiert pe jumătate. Se adaugă puţină apă şi se călesc împreună 15 minute, pe foc mic.

Se adaugă roşia curăţată de pieliţă şi tăiată cubuleţe, sare şi piper, după gust, şi se mai lasă încă 5 mi­nute. Se dă deoparte, se lasă un pic să se ră­cească, se adaugă oul bătut şi se amestecă.

Se umplu „băr­cuţele” cu ames­tecul pregătit şi se dau la cuptor pentru 20 de minute. Se ser­vesc decorate cu pă­trunjel verde.

Vinete umplute cu pui, orez si ciuperci

Vinete_umplute_cu_pui_orez_si_ciuperci

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.