Vin de smochine cu lamaie

Printeaza

Vin de smochine cu lamaie din: smochine, zahar, lamai, drojdie de bere.

Vin_de_smochine_cu_lamaie

Ingrediente:

  • 2 kg smochine
  • 3 kg zahar
  • 3 lamai
  • drojdie de bere cat un bob de mazare

 

 

Mod de preparare:

Tai smochinele cubulete, le pui intr-un vas (borcan, damigeana) de 15 litri si torni peste ele 5 litri de apa rece. Pui zaharul in alti 5 litri de apa calda, amesteci pana se topeste, apoi o lasi sa se raceasca complet.

Adaugi doua lamai (rase de coaja si fara samburi) taiate felii, o lamaie cu coaja (dar fara samburi) si drojdia de bere dizolvata in putina apa rece. Amesteci bine si torni peste smochinele din vas.

Astupi cu un dop prin care trece un furtun, al carui capat il introduci intr-un borcan cu apa, pentru a iesi „bolboroseala” in timpul fermentarii. Dopul trebuie ceruit, ca sa nu patrunda aer in vas lasi la fermentat 30 de zile.

Tragi vinul in doua vase de 5 litri, astupi cu dop (atentie, sa nu fie foarte strans) si il lasi inca 20 de zile pentru decantare. Dupa limpezire, tragi vinul la sticle, le astupi bine si le pastrezi la racoare pana la folosire.

Vin de smochine cu lamaie

Vin_de_smochine_cu_lamaie

1 comentariu

  1. Anastasia Alexandra Ciuca

    N-am baut vin de smochine pana acum, e bun?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.