Varza noua la cuptor cu friganele

Printeaza

Varza noua la cuptor cu friganele din: varza, unt, cimbru, boia, sare, piper, pesmet, telemea, faina, lapte, oua, ulei.

Ingrediente:varza_noua_la_cuptor_cu_friganele

Pentru varză:

• 1 varză nouă, de dimensiune medie

• 100 g unt

• cimbru

• boia

• sare

• piper

• câteva linguri de pesmet

Pentru friganele:

• 4-5 felii de pâine veche de 1 zi

• 3-4 linguri telemea rasă

• 1-2 linguri făină

• 1 pahar lapte

• 2 ouă

• 100 ml ulei

 

Mod de preparare:

Speli varza, o tai în sferturi şi o fierbi pe jumătate, în puţină apă sărată.

O scurgi, o cureţi de cotor şi nervurile mai groase şi o tai fideluţă. O aşezi în stra turi, într-un vas termorezistent uns cu unt şi tapetat cu pesmet.

Presari fiecare strat de varză cu sare şi condimente, după gust. Acoperi varza cu pesmet şi felioare de unt.

Introduci vasul în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, pentru 20-30 de minute, între timp, pregăteşti friganelele. Desfaci făina în lapte, adaugi ouăle bătute şi brânza rasă.

Treci feliile de pâine prin acest amestec, iar după ce se îmbibă cu lichid, le prăjeşti în baie de ulei.

Serveşti varza împreu-nă cu friganelele calde.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.