Varza noua cu sos

Printeaza

Varza noua cu sos din: varza, oua, ceapa, usturoi, bulion, marar, boia, amidon, faina, pesmet, ulei, sare, piper.

Ingrediente:Varza noua cu sos

  • 1 varză medie
  • 2 ouă
  • 1 ceapă medie
  • 6-7 fire ceapă verde
  • 2 fire usturoi verde
  • 1 lingură bulion
  • 1 legătură mărar
  • boia iute
  • 1/2 linguriţă amidon alimentar sau făină
  • făină şi pesmet pentru prăjit
  • ulei
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Spălaţi varza, scobiţi-o puţin la cotor, apoi tăiaţi-o, ca pepenele, în bucati de 2-3 cm grosime la exterior.

Fierbeţi bucăţile de varză în puţină apă clocotită, cu sare, cca 10 min, la foc mic, cât să se înmoaie, fără să fie foarte fierte. Scoateţi-le uşor cu spumiera, ca să nu se desfacă foile; lăsaţi-le să se scurgă bine şi păstraţi zeama de la fiert.

Intre timp, pregătiţi sosul picant. Tocaţi mărunt toată ceapa şi usturoiul, puneţi-le la călit în 2 linguri de ulei încins la foc mediu.

Amestecaţi continuu, cca 3-4 min, până se înmoaie bine ceapa şi devine transparentă. Turnaţi puţină zeamă în care a fiert varza (1/2 cană), reduceţi focul, acoperiţi şi lăsaţi să fiarbă 10 min.

Adăugaţi bulionul, amestecaţi bine. Desfaceţi amidonul sau făina cu 1-2 linguri de apă rece, turnaţi în sos. Amestecaţi bine şi lăsaţi să clocotească 1/2 min.

Adăugaţi mărarul, sare, piper şi boia iute după gust, luaţi de pe foc.

Stoarceţi feliile de varză pe un prosop, între palme, cu mare grijă, ca să nu li se strice forma. Pudraţi-le cu sare, piper şi boia iute. Tăvăliţi-le bine prin făină, apoi prin ou bătut, şi la sfârşit prin pesmet.

Prăjiţi-le în ulei încins, la foc mic spre mediu, până se rumenesc frumos pe ambele feţe.

Serviţi-le cu sosul fierbinte şi, eventual, cu smântână.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.