Varza cu carne de vita sau porc

Printeaza

Varza cu carne de vita sau porc din: varza acra, carne de vita sau porc, ceapa, untura, smantna, bulion, marar, cimbru, sare, piper.

Ingrediente:Varza cu carne de vita sau porc

  • 2 kg varză acră
  • 700 g carne de vită sau porc
  • o ceapă
  • 100 g untură
  • 100 ml smântână
  • 100 ml bulion de roşii
  • mărar uscat
  • cimbru
  • sare
  • piper boabe

 

Mod de preparare:

Carnea, curăţată de vine şi pieliţe, spălată şi tăiată în bucăţi potrivite, se pune în grăsimea încinsă, rumenindu-se uşor, împreună cu ceapa curăţată, spălată şi tăiată fideluţă.

Se adaugă varza tocată (eventual spălată în două-trei ape reci, dacă este prea sărată), împreună cu 500 ml apă, mărarul, piperul, crenguţa de cimbru, sarea necesară şi se lasă să fiarbă, la foc mic, cratiţa fiind acoperită cu capac, timp de două ore.

Când varza s-a înmuiat se adaugă bulionul, se dă la cuptor 20 de minute, ca să scadă şi să se rumenească uşor. Se serveşte stropită cu smântână.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.