Trucuri şi sfaturi în bucătărie

Printeaza

Trucuri şi sfaturi în bucătărie

  • Retete_3Păstrează alimentele la frigider. Nu lăsa i nimic în fructieră, deoarece la temperatura — camerei, fructele îşi pierd jumătate din cantitatea de vitamina C, iar la rece acestea se conservă aproape intacte.
  • Legumele congelate sunt îngheţate imediat după recoltare, pentru a reduce costurile de depozitare. Din fericire, acest proces păstrează vitaminele intacte.
  • Spală repede salata sub jetul de apă, pentru a se menţine proaspătă şi a-şi păstra vitaminele.
  • Fierbe cartofii în coajă, pentru că astfel îşi păstrează toate vitaminele fiind protejate.
  • Consumă cereale integrale, acestea îşi păstrează toate vitaminele, în comparaţie cu orezul decorticat sau produsele de panificaţie, care prin procesare îşi pierd o cantitate mare de vitamine.
  • Procură alimentele direct de la producător, acestea ajung pe tarabă direct din câmp, păstrându-şi în totalitate vitaminele.
  • Salata de sfeclă roşie va avea un gust mai bun dacă îi adăugaţi o lingură de hrean sau de ridiche neagră date pe râzătoare, asezonate cu ulei, sare şi oţet de vin.
  • Vă puteţi lipsi de sare fără să-i simţiţi lipsa, punând în supe, mâncăruri şi salate zeamă de lămâie.
  • Preparatele de regim şi garniturile de legume nu le prăjiţi în grăsime. Vor fi mai bine suportate, dacă le veţi înăbuşi pe foc domol cu apă şi puţină grăsime.
  • Pentru ca budincile, sufleurile şi crema de zahăr ars să crească frumos, să se coacă bine, să nu se prindă, puneţi-le în cuptor pe baie de aburi.
  • In sosurile dietetice nu se adaugă ceapă prăjită.
  • Pentru a face brânza de vaci apetisantă, combinaţi-o cu ceapă roşie tocată, cu frunze de ceapă verde sau cu puţin chimen pasat. Se mai poate prepara amestecată cu suc sau pastă de roşii, adăugându-i după gust ceapă tocată. Brânza de vaci se mai poate omogeniza cu mărar tocat, puţin ulei, sau cu un gălbenuş de ou fiert şi pasat.
  • Dacă vreţi ca găina pe care o puneţi în supă să fiarbă repede, frecaţi-o bine pe piele cu zahăr, astfel carnea devine mai fragedă şi se fierbe rapid.

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.