Tort racoros cu piersici

Printeaza

Tort racoros cu piersici din: piscoturi, mascarpone, piersici, smantana, zahar, gelatina, oua, apa, jeleu.

Ingrediente:Tort racoros cu piersici

  • 10-12 pişcoturi
  • 500 g mascarpone
  • 8 piersici
  • 400 g smântână
  • 100 g zahăr
  • 10 g gelatină
  • gălbenuşuri

Pentru sirop:

  • 100 ml apă
  • 2 linguri zahăr

Pentru servit:

  • 2 pliculeţe jeleu de decor

 

Mod de preparare:

Se amestecă zahărul cu gălbenuşurile, mascarpone şi smântână. Gelatina se prepară conform indicaţiilor de pe pachet, apoi se amestecă în compoziţia cu smântână.

Intr-o tavă de tort cu pereţii rotunzi se pun pişcoturile însiropate în prealabil în apă cu zahăr.

Jumătate din cantitatea de piersici curăţate de coajă se toacă mărunt, iar jumătate se lasă felii.

Se adaugă piersicile felii peste pişcoturi, iar cele tăiate cubuleţe se pun în compoziţia de smântână, care se toarnă si ea în tavă.

Plicurile de jeleu se prepară conform indicaţiilor de pe pachet si se ornează tortul pe deasupra. Se lasă la frigider 12 ore.

 

Tort racoros cu piersici

Tort racoros cu piersici

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.