“Tort” de linte

Printeaza

“Tort” de linte din: linte, praz, ceapa, otet, ulei, usturoi, vin, faina, patrunjel, coriandru, sare, piper, carnati.

Ingrediente:"Tort" de linte

  • 800 g linte
  • 2 fire de praz
  • 2 cepe mari
  • 1 linguriţă oţet
  • 6 linguri ulei
  • 2 căţei de usturoi
  • 150 ml vin alb
  • 1 lingură făină
  • 1 legătură pătrunjel verde
  • 1 linguriţă seminţe de coriandru
  • sare
  • piper
  • câteva felioare de cârnaţi

 

Mod de preparare:

Fierbi lintea spălată şi aleasă, în apă cu sare, piper şi oţetul.

O scurgi şi faci din ea un piure pe care îl asezonezi cu pătrunjel tocat mărunt şi usturoiul pisat. Dacă piureul e prea tare, poţi să adaugi puţină apă în care a fiert lintea.

Tai prazul în segmente de 5 cm şi ceapa în rondele. Treci rondelele de ceapă prin făină şi le prăjeşti în ulei, apoi le scoţi pe şerveţele absorbante.

Căleşti prazul în ulei. După 10 minute, adaugi vinul şi seminţe de coriandru şi le fierbi 20 de minute. Decorezi „tortul”de linte cu praz, ceapă şi rondele de cârnaţi prăjiţi.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.