Tort cu nuci si crema de cafea

Printeaza

Tort cu nuci si crema de cafea din: oua, zahar, faina, nuca, ulei, unt, ciocolata, cacao, ness, lapte, cafea, esenta de rom.

Ingrediente:Tort_cu_nuci_si_crema_de_cafea

Pentru blat:

  • 7 albuşuri
  • 3 ouă
  • 7 linguri zahăr
  • 7 linguri făină
  • 5-6 linguri nucă măcinată
  • 2 linguri apă
  • 3 linguri ulei

Pentru crema:

  • 1 plic praf pentru budincă de cafea
  • 200 g unt 80% grăsime
  • 2 linguri ness
  • 1 cană nucă măcinată
  • 100 g ciocolată neagră de menaj
  • 50 g cacao
  • 200 ml lapte
  • 200 ml cafea
  • 200-250 g zahăr pudră

Pentru sirop:

  • 500 ml apă
  • 2-3 linguri rom
  • 200 g zahăr

Pentru decor:

  • 150 g ciocolată neagră
  • 50 g unt

 

Mod de preparare:

Pentru blat, mixezi ouăle împreună cu zahărul şi torni treptat apă, până se dizolvă cristalele de zahăr şi crema creşte în volum. Baţi albuşurile spumă tare.

Amesteci făina cu nuca măcinată şi o adaugi în crema cu ouă, apoi încorporezi uleiul şi albuşurile bătute spumă, amestecând de jos în sus. Torni compoziţia în tava cu pereţi detaşabili, tapetată cu hârtie de copt.

Coci blatul la foc mediu, în cuptorul preîncălzit, timp de aproximativ 40 de minute. După ce s-a răcit, îl tai în 3 foi.

Pentru cremă, prepari budinca urmărind instrucţiunile de pe plic şi folosind laptele, cafeaua şi zahărul. O acoperi cu o folie şi o laşi să se răcească.

Mixezi câteva minute untul moale, aflat la temperatura camerei şi încorporezi lingură cu lingură budinca rece. La final adaugi ness-ul, cacaua şi ciocolata topită la bain-marie.

Pentru sirop, fierbi câteva minute ingredientele, la foc mediu. Aşezi un blat pe platou, îl însiropezi, îl ungi cu cremă şi presari uniform nucă măcinată.

Procedezi astfel cu al doilea blat şi acoperi tortul cu blatul rămas, pe care îl însiropezi, de asemenea. Păstrezi tortul în frigider pentru 1/2 oră.

Il glazurezi cu ciocolată topită la bain-marie, amestecată cu unt şi îl decorezi. Il porţionezi după ce l-ai răcit din nou, încă 2 ore.

Tort cu nuci si crema de cafea

Tort_cu_nuci_si_crema_de_cafea

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.