Tort cu glazură albă

Printeaza

Tort cu glazura alba: faina, unt, oua, zahar, amidon, zeama de lamiae, zeama de portocala, ciocolata alba, frisca, fulgi de ciocolata alba, coaja de lamaie confiata.

Ingrediente blat:Tort_cu_glazura_alba.png

  • 150 g făină
  • 60 g unt
  • 4 ouă
  • 150 gzahăr

Ingrediente cremă:

  • 2 linguri amidon
  • zeama de la 1 lămâie şi 1 portocală
  • 1 linguriţă coajă rasă de lămâie şi portocală
  • 100 g zahăr
  • 2 gălbenuşuri
  • 100 g unt

Ingrediente ornat:

  • 200 g ciocolată albă
  • 75 ml frişcă
  • 2 linguri unt
  • fulgi de ciocolată albă
  • coajă de lămâie confiată

 

Mod de preparare:

Mixezi ouăle cu zahărul. Adaugi treptat făina şi untul topit. Torni compoziţia în 2 forme rotunde, de 26 cm, tapetate cu hârtie de copt. Coci blaturile 20 de minute, la foc mediu, în cuptorul preîncălzit. După ce stingi focul, le mai laşi 2 minute, în cuptorul stins.

Freci amidonul cu 2 lin­guri de apă. Intr-o cratiţă, încălzeşti 3 linguri de apă şi zeama de citrice. Adaugi zahărul şi amidonul şi con­tinui fierberea la foc mic, amestecând 10 minute, lei vasul de pe foc şi încorpo­rezi coaja citricelor, gălbe­nuşurile, iar când crema e călduţă, untul. Laşi crema

să se răcească în vasul acoperit cu folie.

Topeşti la bain-marie ciocolata ruptă în bucăţi, lei vasul de pe foc şi adaugi untul şi frişca. Acoperi vasul, laşi crema să se răcească, apoi o mixezi până ce devine spumă.

Intinzi crema cu amidon pe un blat aşezat pe platou. Acoperi cu a doua foaie, îmbraci tortul în crema de ciocolată, îl decorezi şi îl consumi după 2 ore, de la rece.

Tort cu glazură albă

Tort_cu_glazura_alba.png

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.