Tort cu ciocolata si crema caramel

Printeaza

Tort cu ciocolata si crema caramel din: oua, zahar, faina, cacao, scortisoara, praf de copt, lapte, frisca, cirese, ciocolata.

Ingrediente:Tort_cu_ciocolata_si_crema_caramel

Pentru blat:

  • 5 ouă
  • 120 g zahăr
  • 150 g făină
  • 2 linguri cacao
  • 1 linguriţă scorţişoară
  • 1 linguriţă praf de copt
  • sare

Pentru cremă:

  • 1 plic praf de budincă cu gust caramel
  • 250 ml lapte
  • 3 linguri zahăr
  • 300 ml frişcă

Pentru ornat:

  • ciocolată răzuită
  • cireşe confiate
  • 50 g ciocolată amăruie

 

Mod de preparare:

Pentru blat se separă ouăle, albuşurile se bat spumă cu 3 linguri de apă, se adaugă treptat zahărul, apoi se încorporează gălbenuşurile şi făina amestecată cu cacaua, scorţişoara, praful de copt şi un praf de sare.

Compoziţia se nivelează într-o formă de tort cu diametrul de 28 cm, tapetată cu hărtie de copt şi se coace 30 minute în cuptorul preîncălzit la 180 grade. Blatul răcit se taie în trei foi.

Praful de budincă şi zahărul se fierb în lapte, se acoperă cu folie şi se lasă la răcit. Se bate frişca şi se încorporează treptatibudinca, se mai bate 1-2 minute cu mixerul de mănă.

Crema se împarte în patru părţi, cu trei se umplu foile, iar cu crema rămasă se îmbracă tortul. Se pune la rece.

Se topeşte ciocolata pe aburi şi se întinde pe hărtie de copt. Se lasă puţin să se intărească, apoi se decupează cu formă de stea.

Tortul se ornează cu ciocolată rasă, cu cireşe confiate şi cu steluţe.

Tort cu ciocolata si crema caramel

Tort_cu_ciocolata_si_crema_caramel

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.