Tocanita de vita cu salvie
PrinteazaTocanita de vita cu salvie din: pulpă de vită, ulei, ceapă, morcov, rădăcină de ţelină, usturoisuc si coaja de portocala, oţet balsamic, scorţişoară, foi de dafin, rozmarin, cimbru, salvie.
- 900 g pulpă de vită
- 3 linguri ulei
- 1 ceapă
- 1 morcov
- 1 rădăcină de ţelină
- 2 căţei de usturoi
- sucul şi coaja rasă de la 1 portocală
- 100 ml oţet balsamic
- 1 linguriţă scorţişoară
- 2 foi de dafin
- 1 lingură rozmarin tocat
- 1 lingură cimbru tocat
- 1 lingură salvie tocată
Mod de preparare:
Se încinge cuptorul la 165 °C. Se încinge uleiul.
Se taie carnea cuburi, se sărâa- ză, se piperează şi se prăjesc de jur-împrejur.
Se scot bucăţile de carne din vasul de prăjit şi se adaugă în vas ceapă, morcovi, ţelină şi usturoi; se călesc. Se adaugă suc şi coajă de portocală, apoi oţet.cu scorţişoară şi dafin.
Se aşază carnea la ioc în vas şi se toarnă 1 pahar de apă; se acoperă cu un capac şi se dă la cuptor. Se coace timp de cca 2 ore, până ce carnea se înmoaie.
Se presară verdeţurile, se amestecă şi se mai coace cca 15 minute fără capac. Se serveşte tocăniţa împreună cu o garnitură de paste.
Pofta buna!