Tocanita de pasare cu legume de sezon

Printeaza

Tocanita de pasare cu legume de sezon din: carne de pasare, ulei, ceapa, ardei. morcov, rosii, verdeata, cimbru, piper, sare.

Ingrediente:Tocanita de pasare cu legume de sezon

  • 1 kg carne de pasăre (aripioare, gâturi, spate etc.)
  • 4 linguri ulei
  • 4 cepe
  • 3 ardei graşi
  • 1 rădăcină morcov
  • 5 roşii (4 linguri bulion)
  • verdeaţă (mărar, pătrunjel)
  • cimbru
  • piper boabe (pisat mai mare)
  • sare

 

Mod de preparare:

Carnea se spală bine şi se taie în bucăţele mai mici. Se scurge de agă şi se pune la pprâjit, pe plită, într-o cratiţâ mai mare, cu ulei. Când s-a rumenit, se adaugă ceapa ttâiatâ mărunt, ardeii tăiaţi fideluţâ, morcovul ras sau tăiat mărunt şi roşiile sau bulionul.

Tot acum se adaugă piperul şi sarea (după gust) şi se toarnă puţină apă caldă sau supă (câteva linguri – 1/2 cană).

Se lasă în continuare pe plită să fiarbă înăbuşit cam 20 de minute, având grijă să mu se prindă pe fundul cratiţei, eventual adăugând în continuare câte puţină apă caldă. Când zarzavaturile s-au muiat, cratiţa se ppune la cuptor la foc domol.

După alte 20-30 de minute se adaugă verdeaţa tocatâ mărunt şi se mai ţine puţin la cuptor (5 minute).

Tocăniţa se serveşte caldă, cu mămăligă şi ardei iute.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.