Toba cu sorici si slanina

Printeaza

Toba cu sorici si slanina din: carne de porc, sorici, slanina, sare, piper, dafin.

Ingrediente:Toba cu sorici si slanina

  • 2 picioare inferioare de porc
  • o bucată de carne slabă
  • sorici
  • slanina
  • piper
  • dafin
  • sare

 

Mod de preparare:

Se pun la fiert 2 picioare inferioare de porc, o bucată de carne slabă de la capul muşchiului sau limbă, şorici de pe slănină şi picioare, boabe de piper şi foi de dafin.

Se lasă să fiarbă la foc moale 1 oră şi apoi se pune sare.

Când se răceşte, se scot şoriciul şi carnea, care se taie în bucăţi mai măricele, iar şoriciul în şuviţe de un deget lăţime. Se pun în stomacul porcului, apoi se toarnă şi zeama, care va forma aspicul.

Se coase toba cu un ac mare cu aţă groasă şi se pune să fiarbă la foc moale. Se scurge puţin, se pune la presat între două scânduri, iar deasupra se aşază o greutate.

 

Pofta buna!

Sumar
recipe image
Nume reteta
Toba cu sorici si slanina
Autor
Publicat pe
Timp preparare
Timp de gatire
Timp total

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.