Tarta Mariana

Printeaza

Tarta Mariana din: ciocolata, pere, faina, unt, zahar, smantana, sare, nuca.

Ingrediente:Tarta Mariana

  • 125 g ciocolată
  • 6 pere coapte
  • 200 g făină
  • 150 g unt
  • 50 g zahăr pudră
  • 1 pahar cu smântână
  • sare
  • 10 mieji de nucă

 

Mod de preparare:

Puneţi faina cernută într-un castron adânc şi turnaţi peste ea 100 g unt înmuiat pe foc şi 1 pahar cu apă caldă. Săraţi uşor şi frământâţi un aluat ferm până se desprinde de mână. Puneţi aluatul la congelator pentru 1 oră.

Curăţaţi perele de coajă şi de sâmburi, tăiaţi-le în două, lăsaţi-le în castron, acoperiţi cu zahăr pudră, apoi stropiţi cu coniac şi lăsaţi să se macereze.

Intindeţi aluatul cu sucitorul şi puneţi-1 în forma de prăjitură, acoperiţi cu folie de aluminiu şi lăsaţi să se coacă 10 min în cuptorul fierbinte (240°C).

Scoateţi tava, puneţi perele unele lângă altele şi lăsaţi tava la cuptor 1/4 oră. Când s-a rumenit uşor, scoateţi forma din cuptor şi acoperiţi perele cu un sos făcut astfel: topiţi ciocolata cu 4-5 linguri cu apă, adăugaţi 2 linguri cu unt şi 1 pahar cu smântână. Omogenizaţi şi turnaţi peste pere.

Tocaţi miezul de la 10 nuci, presăraţi peste prăjitură, aşteptaţi ca tarta să se răcească.

Serviţi tăiată felii, romburi sau pătrate. E bună rece.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.