Tarta cu ciocolata si cacao

Printeaza

Tarta cu ciocolata si cacao din: unt, faina, zahar, apa, sare.

Ingrediente:Tarta cu ciocolata si cacao

Pentru aluat:

  • 100 g unt
  • 1 pahar cu făină
  • 2 linguri cu zahăr
  • 2 linguri cu apă rece
  • 1 praf de sare

Pentru crema:

  • 500 ml frişcă lichidă
  • 300 g ciocolată de menaj
  • 2-3 linguri de cacao
  • 2 gălbenuşuri
  • 1/2 linguriţă cu piper

 

Mod de preparare:

Amestecă toate ingredientele pentru aluat până obţii o compoziţie omogenă, apoi întinde o foaie.

Unge cu unt tava de copt, pudrează cu făină şi aşază foaia de aluat. Dă la cuptorul încins pentru 20-25 de minute. Pentru cremă, pune pe baie de aburi ciocolata de menaj ruptă în bucăţi împreună cu frişca lichidă.

Amestecă pentru omogenizare, la de pe foc, adaugă gălbenuşurile, piperul şi amestecă până se încorporează. Răstoarnă crema peste aluatul răcorit şi mai dă la cuptor zece minute.

Când s-a răcit, pudrează cu cacao şi rade ciocolată amăruie deasupra.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.