Tarta simpla cu ciocolata

Printeaza

Tarta simpla cu ciocolata din: faina, unt, zahar, ou, esenta de vanilie, ciocolata, frisca, esenta de rom.

Ingrediente:Tarta simpla cu ciocolata

  • 250 g făină
  • 100 g unt
  • 100 g zahăr pudră
  • 6 linguri apă
  • 1 ou
  • 1 fiolă esenţă de vanilie

Pentru cremă:

  • 400 g ciocolată amăruie
  • 400 ml frişcă lichidă
  • 1 lingură unt
  • 1 linguriţă esenţă de rom
  • 2 plicuri gelatină

 

Mod de preparare:

Din ingredientele enumerate se frământă un aluat care se dă la frigider cel puţin jumătate de oră.

Se pune aluatul pe blatul de lucru presărat cu făină şi se întinde o foaie rotundă. Se aşază foaia în forma de tartă unsă cu unt şi se presează cu mâna.

Se înţeapă cu o furculiţă pe toată suprafaţa foii, ca să nu se umfle la copt. Se dă la cuptor, până se rumeneşte uşor.

Pentru cremă, se încălzeşte frişca împreună cu ciocolata ruptă bucăţele şi untul. Se amestecă până se topeşte ciocolata. Se adaugă esenţa de rom şi gelatina preparată conform indicaţiilor de pe ambalaj.

Se toarnă pe tarta rece şi se dă la frigider 2-3 ore, până se întăreşte. Apoi se taie felii şi se decorează.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.