Tarta cu cocos, lamaie si capsuni

Printeaza

Tarta cu cocos, lamaie si capsuni din: făină, zahăr tos, unt rece, lapte de cocos, zahăr fin, amidon, suc de limette, coajă de limette rasă, oua,  căpşuni,  fâşii de coajă de limette, zahăr fin, smântână dulce.

Tarta_cu_cocos_lamaie_si_capsuni

Ingrediente pentru blat:

  • 500 g făină
  • 50 g zahăr tos
  • 145 g unt rece tăiat bucăţele

Ingrediente pentru cremă:

  • 430 ml lapte de cocos
  • 220 g zahăr fin
  • 50 g amidon
  • 80 g unt tocat
  • 125 ml suc de limette
  • 2 linguri coajă de limette rasă
  • 6 gălbenuşuri

Ingrediente pentru ornat:

  • 500 g căpşuni
  • 2 linguri fâşii de coajă de limette
  • 2 linguri suc de limette
  • 50 g zahăr fin
  • 500 ml smântână dulce

Mod de preparare:

Intr-un castron se ameste­că sucul de limette cu căpşuni, coajă rasă de li­mette şi zahăr. Se lasă să se marineze.

Cu vârfurile degetelor se amestecă făina cu zahăr şi unt; se înglobează treptat 80 ml apă şi se frământă. Se înfăşoară aluatul în folie şi se dă la frigider 30 min.

Se încinge cuptorul la 180 °C. Se întinde o foaie de aluat groasă de 5 mm şi se încrustează într-o formă unsă. Se înţeapă blatul în mai multe locuri, cu furcu­liţa. Se aşază deasupra o bu­cată de hârtie de copt pe care s-au aşezat boabe de fasole uscate, pentru îngreu­nat. Se coace 20 min.

Se în­depărtează foaia de copt, cu tot cu boabe şi se lasă să se mai coacă 10-15 min. Se scoate blatul din cuptor şi se lasă să se răcească. Pentru cremă, se încălzesc 250 ml lapte de cocos cu za­hăr, până se topeşte zahărul. Se dizolvă amidonul în restul de lapte şi se toarnă peste laptele fierbinte, ameste­când continuu.

Se reduce fo­cul şi se adaugă untul; se bate până se topeşte; se adaugă suc şi coajă de limette şi gălbenuşul. Se lasă să fiarbă la foc moale 8-10 min. ames­tecând continuu. Crema se repartizează pe blat şi se lasă la frigider 2-3 ore. Inainte de servire, tortul se ornează cu frişcă şi căpşuni.

Tarta cu cocos, lamaie si capsuni

Tarta_cu_cocos_lamaie_si_capsuni

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.