Tarta cu ciuperci si praz

Printeaza

Tarta cu ciuperci si praz din: faina, oua, ulei, otet, sare, praz, ciuperci, piper, smantana, cascaval, ulei.

Ingrediente:Tarta_cu_ciuperci_si_praz

Pentru aluat:

  • 500 g făină
  • 1 ou
  • 100 ml ulei
  • 2 linguriţe oţet
  • 1 praf de sare
  • 3-4 linguri apă călduţă

Pentru umplutură:

  • 1-2 fire praz
  • 400 g ciuperci
  • sare
  • piper
  • 200 g smântână
  • 4 ouă
  • 100 g caşcaval
  • 3 linguri ulei

 

Mod de preparare:

Pentru aluat, amesteci făina cu oul, uleiul, sarea, oţetul şi apa călduţă. Frămânţi un aluat potrivit de tare, acoperi cu folie şi dai la frigider cel puţin 30 de minute.

Speli şi tai felii ciupercile. Cureţi prazul, îl speli, îl tai rondele şi îl căleşti în uleiul încins.

Când s-a înmuiat, adaugi ciupercile şi le ţii până când scade apa lăsată de ele, apoi condimentezi cu sare si piper, după gust.

Tapetezi o formă de tartă. întinzi aluatul în foaie şi îmbraci forma, inclusiv marginile. înţepi cu furculiţa din loc în loc. Torni amestecul de praz cu ciuperci.

Baţi ouăle într-un vas, adaugi smântână şi caşcavalul răzuit şi omogenizezi. Torni amestecul peste compoziţia de praz şi ciuperci şi bagi în cuptorul încins 35-40 de minute.

Tarta cu ciuperci si praz

Tarta_cu_ciuperci_si_praz

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.