Tarta cu arpagic

Printeaza

O reteta de tarta cu arpagic din: faina, oua, ulei de masline, arpagic, unt, vin alb, unt, faina, sare si piper.

Ingrediente:

  • 250 g faina
  • 2 oua
  • 4 linguri ulei de masline
  • 500 g arpagic
  • 20 g unt
  • 50 ml vin alb
  • unt si faina pentru uns si tapetat tava
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Amestecaţi făina cu ouăle bătute, uleiul şi 2 linguri apă rece. Frământaţi un aluat mai tare şi lăsaţi-l apoi la rece 20 de minute. Curăţaţi arpagicul şi puneţi-l într-o tigaie cu untul, vinul, sarea şi piperul necesare. Acoperiţi vasul şi lăsaţi ingredientele să fiarbă 15 minute.

Amestecaţi din când în când în vas. Intindeţi 2/3 din aluat într-o foaie cu care tapetaţi o formă rotundă de tarte, cu diametrul de 23cm. Puneţi peste foaie arpagicul călit şi deasupra faceţi un grătar din aluatul păstrat. Coaceţi la foc potrivit 30 – 35 de minute.

Tarta cu arpagic

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.