Supa rece de iaurt de bivolita
PrinteazaO reteta simpal de supa de iaurt de bivolita din: iaurt de bivolita, galbenusuri, castraveti, usturoi, ceapa, menta si ulei de masline.
- 21 iaurt de bivoliţă
- 2 gălbenuşuri
- 2 castraveţi
- 2 căţei de usturoi
- 1 legătură de ceapă
- 1 legătură de mentă
- ulei de măsline
Mod de preparare:
Căleşte ceapa curăţată şi tăiată foarte mărunt (doar partea albă) în puţin ulei, apoi adaugă usturoiul pisat fin.
Castraveţii curăţaţi de coajă dă-i pe răzătoarea mică şi pune-i la călit, apoi adaugă puţină apă (cam o cană) şi dă totul în câteva clocote.
Bate iaurtul cu gălbenuşurile şi adaugă zeamă din supă, polonic cu polonic, apoi dă totul în 2-3 clocote. Stinge focul şi lasă să se răcorească. Când s-a răcit, toacă fin menta şi amestec-o în supă. Serveşte supa rece.
Supa de iaurt de bivolita
Poftă bună!